LIVRARE GRATUITA la orice comanda de minim 149 lei

Articole

Ritual de îngrijire pe tipuri de ten

Ritual de îngrijire pe tipuri de ten

Octombrie 14, 2022
Ritual de îngrijire pe tipuri de ten
Share

Este important să alegem cu grijă produsele de îngrijire și ne adaptăm ritualul de îngrijire nevoilor tenului. Dacă ai un ten mixt/gras cu tendință acneică și imperfecțiuni, folosește produse speciale pentru acest tip de ten.

O rutină zilnică corectă de îngrijire a tenului ne poate ajuta să combatem acneea. Urmează pașii de mai jos:

 1. Curăță-ți ușor tenul dimineața și seara cu un gel de curățare delicat care purifică fără a exfolia excesiv
 2. Utilizează o cremă de îngrijire a tenului pentru nevoile tenului tău, una sebo-reglatoare, dacă tenul tău este foarte gras sau una anti-imperfecțiuni
 3. Dacă te confruntați cu o acnee severă, consultă un medic dermatolog

Iată pașii care trebuie urmați în ritualul tău de îngrijire pentru fiecare tip de ten problematic

TEN GRAS/MIXT CU TENDINȚĂ ACNEICĂ

Dimineața

Curățarea. Este cel mai important pas în rutina de îngrijire a tenului cu tendință acneică. Pentru această etapă îți recomandăm Gelul Purifiant de Curățare NOSPOT®. Aplică-l pe pielea umedă, folosind apă caldă pentru dilatarea porilor, masează uşor, în special în zona T (nas și frunte), până la obținerea spumei şi apoi clăteşte.

Tonifierea. Pentru acest pas iți recomandăm Loțiunea Tonică Purifiantă NOSPOT®. Aplic-o prin pulverizare de la o distanță de 10-15 cm de față. Pe parcursul zilei, menține-ți tenul curat şi împrospătat cu Şervețelele Purifiante NOSPOT®

Aplicarea cremei. Dacă tenul tău este gras/ mixt, cu tendintă acneică, foloseşte crema hidratantă sebo-reglatoare NOSPOT® SEBOFIX. Tenul tău va fi matifiat, regenerat şi hidratat.

Protecția solară. Radiațiile UV afectează în profunzime pielea cu tendință acneică și accentuează semnele. Tocmai de aceea, pe timpul zilei, indiferent de anotimp, folosește crema Doctor Fiterman SUN PROTECT cu SFP 25 sau SPF 50 pentru a-ți proteja tenul de razele soarelui.

Seara

Demachierea și curățarea. Pentru această etapă, foloseşte Apa Micelară Izotonică NOSPOT®, care îndeprtează impuritățile de pe piele, excesul de sebum şi calmează iritațiile. După ce te-ai demachiat, curăță tenul cu Gelul Purifiant NOSPOT®.

Aplicarea cremei. Începe această etapă cu crema purifiantă NOSPOT® KERATOFIX, care exfoliază delicat şi hidratează. Aplic-o pe coşuri, puncte negre şi albe. Încheie ritualul de seară cu crema hidratantă sebo-reglatoare NOSPOT® SEBOFIX, aplicat pe care o aplici pe zonele pe care nu ai aplicat crema purifiantă NOSPOT® KERATOFIX.

 

TEN CU IMPERFECȚIUNII SEVERE

Dimineața

Curățarea. Începe rutina de îngrijire de dimineață cu curățarea în profunzime a pielii. Aplică Gelul Purifiant de Curățare NOSPOT® pe pielea umedă, folosind apă caldă pentru dilatarea porilor, masează uşor, în special în zona T (nas și frunte), până la obținerea spumei şi apoi clăteşte.

Tonifierea. Este un pas important pentru menținerea tenului curat. Folosește Loțiunea Tonică Purifiantă NOSPOT® pe care o aplici prin pulverizare de la o distanță de 10-15 cm de față, iar pe parcursul zilei, menține-ți tenul curat şi împrospătat cu Şervețelele Purifiante NOSPOT®

Aplicarea cremei. Dacă te confrunți cu imperfecțiuni severe, folosește crema hidratantă anti-imperfecțiuni severe și recurente NOSPOT® SKINFIX care reduce vizibil imperfecțiunile severe, persistente și recurente, coșurile și comedoanele, hidratează intens și redă tenului elasticitatea și fermitatea. În cazul în care preferi forma de gel, folosește gelul hidratant anti-imperfecțiuni severe și recurente NOSPOT® SKINFIX.

Protecția solară. Radiațiile UV afectează în profunzime pielea cu tendință acneică și accentuează semnele. Tocmai de aceea, pe timpul zilei, indiferent de anotimp, folosește crema Doctor Fiterman SUN PROTECT cu SFP 25 sau SPF 50 pentru a-ți proteja tenul de razele soarelui.

Seara

Demachierea și curățarea. Pentru îndepărtarea impurităţilor şi a machiajului foloseşte Apa Micelară Izotonică NOSPOT®, care reduce excesul de sebum şi calmează iritaţiile. Curăță apoi pielea cu Gelul Purifiant NOSPOT®.

Exfolierea şi hidratarea. Pentru această etapă utilizează crema purifiantă NOSPOT® Keratofix, care exfoliază delicat şi hidratează. Îți recomandăm să o aplici în special pe zonele sever afectate.

Pentru tenul cu imperfecțiuni severe, foloseşte crema sau gelul hidratant anti-imperfecţiuni severe și recurente NOSPOT® SKINFIX, care hidratează intens şi matifiază.

RECOMANDĂRI PENTRU UN TEN CU MAI PUȚINE IMPERFECȚIUNI

 • Evită folosirea exfolianţilor puternici pentru că pot irita şi mai mult tenul deja afectat de acnee.
 • Încearcă să nu atingi zonele afectate pentru a evita răspândirea bacteriilor pe zonele neafectate.
 • După clătirea cu apă, șterge tenul cu prosoape din hârtie prin tamponare.
 • Schimbă săptămânal cearşafurile şi zilnic fața de pernă sau așează pe pernă în fiecare seară un prosop curat.
 • Curăţă zilnic pensula pentru pudră şi burețelul pentru fond de ten.
 • Igienizează cât de des poţi telefonul mobil pentru că poate intra uşor în contact cu tenul.
 • Bărbaţii cu ten acneic sunt sfătuiți să utilizeze aparate de ras de unică folosinţă.
 • Pentru îndepărtarea mecanică a leziunilor acneice și a punctelor negre, îți recomandăm să apelezi la ajutorul medicilor specialişti dermatologi.