Timp de citire: 3 minute
Ce sunt petele pigmentare
Petele pigmentare sunt modificări ale culorii pielii cauzate de acumularea excesivă de melanină, pigmentul responsabil pentru culoarea pielii. Aceste pete pot varia de la maroniu deschis la negru și pot avea diferite mărimi. Unde apar acestea?
Fața este zona cel mai frecvent afectată pentru că este cel mai mult expusă la soare și la schimbări hormonale. Petele maronii pot apărea pe obraji, frunte, pe pielea din jurul buzelor, dar și pe brațe, umeri și spate. Alte zone predispuse hiperpigmentării sunt axila, genunchii, coatele și chiar zona intimă. Citește în continuare pentru a vedea ce cauzează apariția lor.
1. Expunerea la soare
Una dintre cele mai frecvente cauze ale apariției petelor pigmentare este expunerea prelungită și neprotejată la razele ultraviolete. Soarele stimulează producția de melanină ca un mecanism natural de apărare al pielii împotriva radiațiilor UV. Cu toate acestea, expunerea repetată poate duce la o distribuție neuniformă a melaninei, rezultând în apariția petelor maronii pe piele.
2. Schimbări hormonale
Fluctuațiile hormonale, ca cele care apar în timpul sarcinii, pot duce la apariția melasmei. Hormonii, în special estrogenul și progesteronul, pot stimula producția de melanină, determinând apariția petelor pe față, în special pe frunte, obraji și deasupra buzei superioare.
3. Leziuni ale pielii
Orice leziune, cum ar fi acneea sau diverse traume suferite de pielea noastră (răni, zgârieturi etc) poate duce la producerea excesivă de melanină în zonele afectate, rezultând în pete pigmentare.
4. Fricțiunea
Fricțiunea constantă a pielii poate duce la hiperpigmentare. Acest mecanism apare atunci când pielea este supusă unui contact repetat cu alte porțiuni de piele (cum este cazul axilei și coapselor), cu alte suprafeșe (coatele) sau cu hainele foarte strâmte. Ca răspuns la această presiune, pielea poate începe să producă mai multă melanină, rezultând în formarea unor porțiuni de piele mai închise la culoare.
5. Ereditatea
Unele persoane pot avea o predispoziție genetică pentru apariția petelor pigmentare, care pot apărea de la o vârstă fragedă și pot fi influențate de istoricul familial.
Gama Doctor Fiterman Whitening te ajută să ai grijă de pielea predispusă petelor pigmentare. Aceasta este special concepută pentru reducerea și corectarea zonelor hiperpigmentate pentru ca tu să te simți bine în pielea ta.
Uite cu ce să începi rutina ta de îngrijire a pielii! Doctor Fiterman Whitening Cream reduce producția de melanină și inhibă transferul melaninei către straturile superioare ale pielii. Depigmentează, uniformizează, conferă luminozitate pielii tale și favorizează dispariția petelor hiperpigmentare, prevenind reapariția lor. Aceasta este special concepută pentru față, axilă, genunchi, coate și zona intimă.
Aruncă o privire și peste aceste articole pentru a fi la curent cu ultimele sfaturi, întrebări, răspunsuri și informații utile despre subiecte din domeniul frumuseții
Multe persoane consideră acneea o problemă tipică adolescenților, dar poate afecta peste 30% dintre femeile cu vârsta de peste 30 de ani.
Citește articolul...
1.8K
Alătură-te și tu comunității 𝐃𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐩𝐢𝐞𝐥𝐞. 𝐂𝐚-𝐧𝐭𝐫𝐞 𝐟𝐞𝐭𝐞 by Doctor Fiterman.
Citește articolul...
2.0K
Căderea părului afectează atât bărbații, cât și femeile. În cazul femeilor, aceasta este legată, de obicei, de dereglările hormonale.
Citește articolul...
1.3K