Timp de citire: 3 minute
Crema cu protecție solară poate fi considerată un produs opțional, necesar doar în zilele însorite de vară sau atunci când petrecem mai mult timp afară. Adevărul este că protecția solară ar trebui să fie o parte esențială a rutinei noastre zilnice de îngrijire a pielii, indiferent de vreme sau de activitățile desfășurate.
În acest articol, îți explicăm de ce este important să folosești zilnic SPF-ul și demontăm câteva mituri despre acest subiect.
Pentru a înțelege importanța protecției solare, trebuie să vorbim mai întâi despre razele UV și cum ne afectează acestea pielea. Razele ultraviolete (UV) sunt o formă de radiație electromagnetică emisă de soare. Deși joacă un rol esențial în anumite procese biologice, expunerea excesivă la acestea poate avea efecte nocive asupra sănătății pielii.
Razele UV pot deteriora ADN-ul pielii, crescând riscul de cancer de piele și accelerând procesul de îmbătrânire. Există două tipuri principale de raze UV:
UVA – responsabile de îmbătrânirea prematură a pielii, provocând riduri și pierderea elasticității.
UVB – principala cauză a arsurilor solare și a leziunilor pielii.
Ambele tipuri de radiații pot avea efecte nocive chiar dacă nu le simțim imediat, motiv pentru care aplicarea zilnică a cremei de protecție solară este esențială.
Mitul #1: Nu ai nevoie de protecție solară când este înnorat
De fapt, razele UV pot pătrunde prin nori și pot ajunge la pielea noastră. De fapt, în anumite condiții, norii pot amplifica radiațiile UVB, făcând expunerea și mai periculoasă. Așadar, indiferent de vreme, protecția solară rămâne esențială.
Mitul #2: Dacă stai în interior, nu ai nevoie de protecție solară
Mulți cred că, dacă soarele nu este pe cer, nu mai suntem expuși razelor UV. Însă, chiar și în zilele înnorate, razele UV pot pătrunde prin nori și ajung la pielea noastră. Așadar, indiferent de vreme, aplicarea protecției solare rămâne esențială.
Mitul #3: Nu ai nevoie de cremă cu SPF dacă ieși puțin din casă
Expunerea la soare, chiar și pentru perioade scurte, poate contribui la deteriorarea pielii în timp. Chiar dacă efectele nu sunt vizibile imediat, expunerea repetată la soare fără protecție contribuie la îmbătrânirea prematură a pielii și la apariția ridurilor.
Iată câteva aspecte de luat în considerare:
Alege o cremă cu factor ridicat de protecție
Specialiștii recomandă utilizarea unei creme cu un factor de protecție de cel puțin 30. Acesta blochează aproximativ 97% din razele UVB. Pentru o protecție și mai mare optează pentru SPF 50.
Optează pentru protecție cu spectru larg
Este important ca produsul să ofere protecție împotriva ambelor tipuri de raze UV: UVA și UVB. O cremă cu spectru larg asigură o apărare completă împotriva îmbătrânirii premature și a arsurilor solare.
Dacă petreci mult timp în fața laptopului, ia în considerare ca protecția solară să aibă filtre și împotriva razelor luminii albastre (HEV). Acestea sunt prezente în cantitați mari în lumina zilei și ori de câte ori folosim dispozitivele digitale, care emit la rândul lor, lumină albastră.
Acestea pătrund și mai profund în straturile pielii comparativ cu razele UV. Studii recente au arătat că lumina albastră poate induce leziuni la nivelul ADN-ul cheratinocitelor. Lumina albastră induce metaloproteinazele din celulele de la nivelul pielii, degradând structura colagenului și contribuind la fotoîmbătrânire. În plus, acestea blochează formarea de colagen și repararea structurii afectate.
Cu cele mai performante filtre UV de pe piață, Doctor Fiterman SUN PROTECT SPF 50 și Doctor Fiterman SUN PROTECT SPF 25 asigură triplă protecție împotriva razelor UVA, UVB, HEV și IR-A. Filtrele organice de ultimă generație acționează prin absorbția energiei UV și transformarea acesteia în energie termică, blocându-i, astfel, efectele nocive.
Potrivită pentru toate tipurile de ten
Pătrunde ușor în piele
Fără senzație lipicioasă
Testată dermatologic
Testată pe nichel
Fără parfum
Fără parabeni
Aruncă o privire și peste aceste articole pentru a fi la curent cu ultimele sfaturi, întrebări, răspunsuri și informații utile despre subiecte din domeniul frumuseții
Căderea părului este un proces natural, asociat cu regenerarea firelor de păr, sau, în opoziție, cu prezența unor probleme de sănătate.
Citește articolul...
1.7K
Toate vrem să strălucim de Sărbători, în special în noaptea dintre ani, când toate chakrele trebuie să fie aliniate. Uite câteva sfaturi pentru un ten radiant
Citește articolul...
1.9K
Alătură-te și tu comunității 𝐃𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐩𝐢𝐞𝐥𝐞. 𝐂𝐚-𝐧𝐭𝐫𝐞 𝐟𝐞𝐭𝐞 by Doctor Fiterman.
Citește articolul...
2.2K